2015. augusztus 26., szerda

Elveszett Paradicsom?

Tudod mi a legtöbb ember célja? Az, hogy boldog legyen! Tudom ez nem nagy megállapítás, de ha kicsit boncolgatjuk a témát, akkor nem is olyan egyszerű téma ez...
Boldogság... Mi is ez? Egy érzés, amit valami kivált és itt azon a valamin van a hangsúly. A saját Paradicsom Kerted. Téged mi tesz boldoggá? A párod? A gyereked? A munkád? A hobbid?
Az első kettő és az utolsó egyértelmű, szerintem neked is. A munka már más tészta... 
Két kérdésre kell igennel válaszolnod, hogy tudd jó helyen vagy e, vagy sem.

  1. Van értelme annak, amit csinálsz?
  2. Élvezed, amit csinálsz?
Persze, ha már egy igened van, az már fél siker, viszont ha két nem a válasz, akkor menj onnan. Lehet muszályból vagy ott ahol, de közben lehet keresgélni. A sorsodért te felelsz. Mit veszíthetsz? Félsz? Képzeld mindenki fél, mert egyikünk sem tudja mit hoz a holnap, de azért, hogy jobb legyen te  vagy a felelős.
A boldogság tudod mi? A saját Paradicsom Kerted. Teremtsd meg, ha nem jó a munkád, vagy nem szereted, akkor tölts ott minél több időt, ahol ott boldog vagy és töltekezz! 
Van, hogy nehéz és elfáradsz, tudom, vannak hullámvölgyeink, amiket túl kell élni, de már azt is megtanultam, hogy ha átrohanok rajta, akkor csak jobb lesz. Mikor a völgyön rohanok át próbálom kikerülni az arcomba vágó ágakat. Védem magam.

Az a bibliai Paradicsom sem veszett el. Gondold végig. Ádám és Éva mikor kiűzettek az Édenből, utána otthont teremtettek maguknak és boldogultak és boldogok voltak. Megteremtették a saját boldogságukat. Nem azt mondom, hogy az élet habos torta és csak jól kell érezni magunkat,mindig lesznek hullámvölgyek és nehéz időszakok, de ha arra törekszünk, hogy az elveszettet megtaláljuk akkor kis kitartással sikerülni fog. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése