2014. április 10., csütörtök

Hinni valakiben



Próbáltad már egy olyan ember hitének tüzét újra felszítani,akiben senki nem hitt, nem bízott soha? Ebből kifolyólag pedig elveszítette a hitét vagy inkább ki sem alakult benne igazán, sem önmagában, sem az életben, sem a világban és sem embertársaiban.

Sokszor megkapja a pesszimista jelzőt.
-Ő! ? Ugyan hagyd már olyan negatív! Nem mész vele semmire! – mondják mások. Megkeseredett, savanyú és ha mézet enne tonna számra sem lenne édesebb az élete.
Egész fiatalon kiírtották belőle az álmodás képességét. Összegyűrték, összetörték és tiporták az álmait, majd felégették az álmai magjaival behintett mezőt. Mindent tönkre tettek.
Ám az ilyen embernek is vissza lehet adni a hitét! Hogy hogyan? Kell egy olyan személy akinek olyan szenvedélyes a hite, mint egy tornádó és végtelen a reménye, mint a világűr. És ha elég sokszor mondaná neki - igen neki is sokszor el kellene mondania - : - Hiszek benned!
Ha tényleg kitartóan mondogatná neki akkor egyszer megtörne a jég és utána bármire képes lenne az illető, mert megváltozna benne valami. Folyamatosan visszhangozna benne: - Hiszek benned! Hiszek benned! Hiszek benned! Köszönöm, hogy hittél bennem!


Ez lenne az igazi felszabadító érzés és az a sok-sok év kudarc és keserűség, ami felgyűlt benne és leláncolta a hitét és a reményeit, mind egyszerre roppanna össze és hullna porba.  




Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése