2014. április 12., szombat

Utak



Mindannyian a saját utunkat járjuk. Lehet jó vagy rossz, ez nézőpont kérdése. Természetesen az időjárás itt is változik. Van, hogy cudar idő van: esik és fúj a szél; van, hogy hétágra süt a nap. Mindkettő lehet jó ha megfelelően vagyunk öltözve és megfelelően felkészültünk rá.
Az út során vannak buktatók, ezt én mindig a göröngyökhöz hasonlóan képzeltem el. Kis göröngyök kis problémák, nagy kövek kicsit nagyobb problémák. Ez utóbbiakra kitérve, mindig pont akkorák, amekkorákkal meg tudunk bírkózni. Persze vannak gondok, melyek megállítanak vagy olyan megoldások, melyek kudarcba fulladnak, de gondoljunk arra, hogy a kudarcokból fel lehet és kell is állni vagy tanulunk belőle és még egyszer nem követjük el azt a hibát,ami ide vezetett.

Az út csak akkor lesz igazán jó ha tudjuk hová utazunk. Úti cél nélkül nincs élvezet benne. Nem tudunk mit felfedezni közben. Aki nem fókuszál a céljára jól, azt az út során fellépő izgalmasabbnak tűnő dolgok el fogják téríteni a valódi céljától. Lehet csalódni fog, de az is lehet, hogy pont így találja meg az élete értelmét vagy kiskerülő úttal, de végül célba ér, ha közben mégis sikerül újra a célra vetni a szemét. Egy biztos, ha  a célon tartod a szemed az akadályok el fognak törpülni és a nagyobbacskák is kisebbnek fognak tűnni. Ha például egy Trabanttal vágsz neki az útnak akkor lehet, hogy minden kis bukkanót megérzel majd, de ha közben van módod átülni egy Hummerbe akkor végig szinte alig fogod érezni a bukkanókat.
Azt kérded vannak-e útelágazások? Igen,vannak. Nem is gondolnád mennyi! Lehet több is mint gondolnád. Az elágazások az életben lévő döntéseid. Életed mindenegyes percében döntesz. Mi tetszik és mi nem. Az érzelmeidre hallgatsz vagy az eszedre? Igen vagy nem? Sorolhatnám még… A legkisebb dolgoktól a legnagyobbakig. Az utunk a döntéseinkből épül előttünk. Nem látod az utat teljes egészében, csak mindig azt a kis részt, ami már megépült és rá is tudsz már lépni.

Te most hol tartasz az utadon? Célba érsz lassan?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése