2014. április 22., kedd

Nemesfémek,drágakövek


Nem teremnek minden bokorban,mégis mindenki keresi őket,mindenki őket akarja.
Mélyen vannak a föld alatt,ott is álcázzák magukat,rejtőzködnek.Nagyon sokáig tartott azzá válniuk amik. És még egy-kettő így is nagyon könnyen és jól formálható tovább,mert ők még nem azok akiknek lenniük kell,még dolguk van.

Csak gondoljunk bele,mekkora nyomás alatt képződtek sok-sok ezer éven át. Mindenkinek ők kellenek, most, hogy már ritkaságoknak számítanak,de amikor még kicsik és behatárolhatatlanok akkor még senki nem keresi őket.Miért? Mert nem látszanak annak akikké válniuk kell.

Ezüst,arany,platina...az előnytelen tulajdonságaik miatt ötvözik őket más fémekkel,hogy jobbak legyenek. A drágaköveket pedig csiszolják,hogy még ragyogóbbak legyenek.Őket a legnehezebb felismerni csiszolatlanul. A legtökéletlenebbek akiknek az a sorsuk, hogy a lehető legtökéletesebbeké váljanak.Tudtátok, hogy a rubinokat gyémántporral csiszolják? Tényleg így van.
Egyébként a gyémánt a legegyszerűbb és a legerősebb mind közül,hogy miért ilyen egyszerű és nagyszerű? Azért,mert csak szénatomok alkotják,az egyik leggyakrabban előforduló elem a Földön és olyan szerkezetben vannak elrendeződve,amely a legkeményebb követ hozza létre.Még fúrófejnek is tökéletes. Mi más lehetne egy szénatom legféltettebb és leghőbb vágya mint, gyémánttá válni több szénatommal együtt?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése