2017. június 26., hétfő

Egyensúly

Sok minden történt és történik a mai napig velem, de nagyon ritkán írok mostanában, ami nem jó... Igazából mindig akkor írok, mikor sokszor egymás után kibillenek az egyensúlyomból és ezek összeadódnak. Többször kellene, mert akkor talán többet írnék ide is, nemcsak a titkos naplómba. :)
Azt hívom kibillenésnek, ami a komfort zónámon kívül van, hiszen akkor van igazi stressz helyzet. Folyamatosan átlépni a határaidat napról napra. Ez lehet jó és lehet rossz. Sokakat látok folyamatos kibillenésben, nagyon nehéz megtartani az egyensúlyt. Kezdem belátni, hogy egyszerűen képtelenség mindig, mindenhol és mindenkinek megfelelni. És ne is próbálj, mert lehetetlen. Csak magadat nézd, azt hogy neked mi (ki) a fontos. (Ez utóbbi is egy érdekes és boncolgatásra váró téma.)
Mostanában azon gondolkodtam, hogy van egy jó és egy rossz komfort zónán kívüli tér és nem mindegy melyikbe lépsz ki. Viszont azt ne feledd, hogy ember vagy és olykor hibázol, de fel kell, hogy állj és kijavítsd a hibáidat. Azokból tanulsz.
A suliban mindig a hibátlanságra neveltek,ezért ha valamit nem úgy csináltam,amit kell akkor rettegtem a következményektől. Van egy jó hírem, ez tanulható, most már nem rettegek. Úgy érzem lelkileg nagyon megerősödtem és sokkal bátrabb lettem. Elfogadom, ami jön és kezdem levetkőzni azt a szokásom, hogy: "Jaj, de mit fognak mondani?"
Ismerős? Most komolyan ne legyél már olyan beképzelt, hogy azt gondolod mások rólad gondolkodnak...Van egy rossz hírem: magasról tesznek rád... a saját kis problémáikkal vannak elfoglalva.
Ahhoz, hogy egyensúlyban legyél olyan munkát válassz, amit élvezel és olyan szerelmet, ahol szeretve vagy. Ha váltanod kell akkor ne halogass, akármelyikről is van szó. Az egyensúlyt viszont mindig munka megtartani, mert általában vagy az egyiken, vagy a másikon dolgoznod kell, mert tökéletes élet nincs.
Neked melyiken kellene dolgoznod?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése