2014. augusztus 6., szerda

Lelked a dallam

Mindannyian hangszerek vagyunk. A lelkünk a dallam. A címet a héten láttam meg, egy plakáton... Erről jutott eszembe, hogy végül is a hangszerek mi magunk vagyunk és meg kell tanulnunk eljátszani a dallamunkat, az életünk dalát, zenéjét, ahhoz, hogy a másokét is meghallhassuk.
Ha már a sajátodat hallod érdemes elkezdeni figyelni a többiekét is. Minden lélekben egy dal van és akkor hallod másokét is szépnek, ha már a tiedet hallod rendesen. Ez csak akkor megy amikor minden negatív dolgot leépítesz magadban és szeretettel tudsz fordulni magad felé és mások felé is. Nem hiába mondják, a szeretet annyira drága, hogy megfizethetetlen. Sosem akciós, sosincs leárazva. A valódi értékeknek, amelyek maradandóak, nem kincsekben mérik az árát.


Ahhoz, hogy igazán hallhasd a dallamokat képesnek kell lenned elengedni. Kiiktatni a rossz szokásaidat, a rossz gondolataidat. Kis odafigyeléssel és kitartással mindent meg tudsz változtatni. A rossz dolgok helyét pedig azonnal érdemes megtölteni olyan jó dolgokkal, amelyek a javadat szolgálják, amelyek előbbre visznek. Vigyázz! Mert a szokás hatalmát nehéz levetkőzni...és újjal helyettesíteni, ide valóban kitartás kell, de egyre könnyebb lesz.
Engedd el a rosszat, ami már nem okoz örömet meg pláne. Töröld ki azokat az életedből, akik megbántottak vagy nem érzed szükségét annak, hogy kapcsolatban legyetek, ne pazarolj rá több figyelmet és energiát. Jól gondold meg kikkel vagy kapcsolatban és kik,illetve mik járnak a fejedben napközben. Kezdj elengedni és kezd el levágni a felesleges sallangokat magad körül. Meg fogsz könnyebbülni, kicsit olyan érzés lesz mintha föld felett lebegnél.
Oldd fel magad azoktól a dolgoktól, amelyek megkötnek, béklyóba zárnak! Utána ha jól figyelsz és szeretettel fordulsz mások iránt, akár már egy halk kis dallam, az élet dallama is megütheti a füled!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése