2014. augusztus 4., hétfő

Tartalmas magány

Hogy érzed magad mikor egyedül vagy? Hogyan frissíted fel az energiáidat: magányban vagy inkább társaságban? Mikor fordult elő legutóbb, hogy őszintén boldognak érezted magad, amikor egyedül voltál?
Sokan sosincsenek egyedül, sokan abban a tévhitben élnek, hogy rossz egyedül lenni. Az, hogy néha magunkban,magunkkal kell lennünk szerintem nagyon fontos. Elengedhetetlen! Jó néha MAGunk lenni, olyankor érdemes valóban magunkkal foglalkozni, a gondolatainkat rendszerezni, az érzelmeinket átgondolni,átérezni. Mikor, mire, hogyan reagáltunk, éreztünk? Mit kellett volna másképp tenni? Legközelebb mit csinálnék máshogyan? Ezeket a kérdéseket érdemes esténként átgondolni, le kell zárni a napodat!


Kell az önként választott pár órás magány mindenkinek. Ha gyereked van akkor is meg kell oldanod valahogy! Kell időt szakítanod magadra, a lelkedre főként. Ha a lelked ép és egészséges, kiegyensúlyozott és energikus vagy belülről, az kívül is látszani fog! A pár órás magányodat érdemes kihasználni, de ne takaríts és főzz vagy egyéb háztartásbeli és még ki tudja milyen munkát csinálj az alatt az idő alatt...(kivéve ha az örömet okoz)
Dolgozz a lelkeden! Meditálj vagy találj olyan hobbit, amit elmélyülten tudsz csinálni, bele tudsz feledkezni, amiből tudsz építkezni, amitől épülni tudsz. Nekem ilyen az írás, de valakinek ilyen ha fest vagy rajzol, énekel, táncol vagy sportol és még sorolhatnám, a lehetőségek tárházának csak a fantázia szab határt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése