2014. június 7., szombat

Parázsból lángot

Ma egy idézettel készültem nektek. Szerintem nagyon tanulságos és elgondolkodtató és lelkesítő.Sajnos az a tapasztalatom, hogy a mai világban nem nagyon bátorítanak arra, hogy önmagunk legyünk és tényleg szívből éljünk. Harcoljunk az álmainkért és legyünk olyan bátrak, hogy merjünk lépni, pedig nagyon is kalandos és izgalmas az út, ami odavezet.

"Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon. Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon. ...

Az ilyen ember számára, ha minden érvet mérlegelt, minden költséget számbavett, már csak egyetlen dolog marad: cselekednie kell. Meg kell vele próbálkoznia. Honnan tudhatja meg különben, képes-e megfesteni azt a képet, elvezetni azt a vállalkozást, eladni azt a porszívót, megszerezni azt a tudományos fokozatot, betölteni azt a tisztséget, megtartani azt a beszédet, megnyerni azt a versenyt, feleségül venni azt a lányt, megírni azt a könyvet, megsütni azt a tortát, felépíteni azt a házat - ha nem próbálkozik meg vele."
/Richard M. DeVos, Charles Paul Conn - Higgy!-Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek/


Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése