2014. június 10., kedd

Kapcsolat


Kapcsolat... Érdekes szó, érdekes többlet jelentéssel. Két ember között meglévő vagy nem lévő kapcsolat. Létrejön, mert tanulniuk kell egymástól és egymásról, de legfőképp magukról. Felbomlik, mert már tovább kell lépni egy másik szintre.
Vannak kapcsolatok, amik örökké tartanak. Miért? Mert az égben köttetnek. Van ilyen? - kérdezheted. Azt gondolom van. Vannak lelki társak, lélekcsaládok, akik egymástól tudnak folyamatosan tanulni, mert képesek egymásnak adni és egymástól kapni. Tudnak együtt haladni, mert együtt kell haladniuk, fejlődniük és tudnak is egymásnak bátorítást, erőt és szeretet adni. Ez nemtől független. A lelki társad lehet a párod, de lehet egy barát is.
A mai világban azt látom, hogy sokan sosem találnak maguknak olyan életre szóló társat, akivel egy felé tartanak, egy az út irány. Sokan még maguk sem tudják hová mennek...
Hiszem, hogy igaz a "zsák a foltját" elmélet. Szerencsés vagyok, mert van egy társam, aki mindig ott lesz mellettem. Sőt, ha pontos akarok lenni akkor ketten vannak. A párom és a barátnőm. Mindketten olyan emberek, akiktől sok mindent tanulhatok (remélem ők is tőlem) és igazi kincsek az életemben. Vannak még mások is akiktől tanulhatok, ők a Mestereim. Ők is kincsek és példaértékűek.
Mindannyiukért végtelenül hálás vagyok és csakis köszönettel tartozom annak a felsőbb hatalomnak, aki az utamba küldte őket.
Mindannyiuk egy csoda az életemben, ezen a kalandos úton, ami adatott.



Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

2 megjegyzés:

  1. Én is hasonlóan látom! Szerintem, ha megkérdezik bárkitől ki a legjobb barátja azt kellene erre felelnie, hogy a társa, a párja, akivel éli az életét. Ez a legszebb és legszínesebb emberi kapcsolat, ami létezik. Együtt nevetsz, sírsz, szórakozol, majdhogynem együtt lélegeztek.

    VálaszTörlés
  2. És még a hibái sem számítanak, mert annyira jól érzitek magatokat együtt, hogy azokon is csak nevetni tudsz... :)

    VálaszTörlés