2014. június 5., csütörtök

Hidak


Valamelyik nap eszembe jutottak a hidak... Szerintem csodálatos építmények. Ha belegondolok összekötnek. Összekötnek túlpartokat, embereket.Lerövidítik az utat, időt és energiát takarítanak meg nekünk.
Közöttünk, emberek között is vannak hidak. Ezek láthatatlanok, de érezzük, hogy vannak. Vannak olyan erős, szép, új, modern hidak és vannak olyan rozogák és régiek, amiket a kalandfilmekben mutogatnak az őserdő mélyén. Mindkettőnek fontos szerepe van. Az új híd, mindig tele van lehetőségekkel,sosem tudod hová fogsz kilyukadni amikor először rálépsz.Lehet olyan embert fogsz a túloldalon találni aki az egész életedben veled lesz, elkísér.A régi hidaidat jól ismered, hiszen a túloldalon lévő személy már rég veled van, még ha már régen is láttátok volna egymást.
Azt gondolom, hogy a találkozásoknak oka van. Nem véletlen, hogy éltél valahol, és hogy ott kikkel jártál suliba, hová sodort az élet. Azok az emberek akik az életedben "felbukkannak" valamit tanítanak vagy neked kell tanítani nekik, közben pedig, hogy hogyan érzed magad csak rajtad múlik. Lehet átmenve a hídon "pofon" vár, mert türelmet kell tanulnod, a tűréshatárodat kell kiszélesíteni, de lehet olyan helyre kerülsz,ahol nagyon jól érzed magad, mert szinte "simogat" a bársonyos tavaszi szellő. Szerintem az utóbbiakból lesznek az igazi, életre szóló barátok. Persze van az úgy, hogy semleges helyre kerülsz, abból bármi lehet. Talán ott van az, hogy mindketten adtok és kaptok is értékes tanulnivalót.


A fontos az, hogy bárkivel is kapcsolatba kerülsz egy időre és miután elválnak útjaitok semmiképpen sem szabad a hidat felégetni. Sosem tudhatod mikor tud pont az a személy segíteni.
A hidak nagyon értékesek,vigyázni kell rájuk akkor is ha nem használjuk őket. Ha leromboljuk, már nagyon nehéz újra építeni, újjá építeni őket. A legjobb ápolni őket, a mai világban pedig már gyerekjáték "átkiabálni" a másik oldalra is akár...
Nincs két egyforma híd, hiszen mindenki máshogyan képzeli el, tervezi meg a sajátjait.Ott lesz mindegyikben a lenyomatunk, a lelkünk lenyomata.


Szolgálati közlemény: 
A főcím alatti sávban a közösség címszóra kattintva már tudtok facebookon is követni, illetve a bejegyzésektől jobbra legfelül fel tudtok iratkozni hírlevélre, fogjátok tudni mikor írok... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése