2014. június 4., szerda

Mesterek


Kik ma a mesterek? Tanítóknak nevezném őket, de nem azokra a személyekre gondolok, akik az iskolában tanítanak.Ők más minőségben tanítók. Azokra a mesterekre gondolok, akik az életet tanítják. Azt tanítják, hogyan legyen jobb az életed. Perspektívát mutatnak, eszközöket a céljaid megvalósítására. Meg tudják tanítani, hogyan változtasd meg a nézőpontodat. Nagyon fontos dolgot tudnak még átadni!A halántékod közötti tizenöt centiméterrel hogyan tudsz alkotni, alakítani a sorsodon.
Nagyon fontos, hogy ők sosem követőket akarnak maguk köré, ők nem guruk! Ők tanítványokat szeretnek maguk köré gyűjteni,tanítható embereket, akiknek saját gondolataik támadnak, és tovább tudják vinni az átadott tudást.
Azokból lesz jó mester, akik hajlandóak tanulni, akik szintén tanítókká akarnak válni. A mesterek is folyamatosan tanulnak. Minden tanítvány eleinte próbálja leutánozni a mesterét, aztán mikor már biztosabbak a tudásban, akkor viszik bele saját személyiségüket.
A mestereknek van pár nagyon jó tulajdonságuk: sosem tartanak vissza lényeges információt, sosem hazudnak, és mindig időben adják át a szükséges információt.
Mikor válik valaki mesterré? Nos, akkor lesz valaki mester amikor már van tanítványa. Mikor lesz valakinek tanítványa? Amikor ő maga már készen áll a feladatra, mert amikor kész a mester megjelenik a tanítvány is.
Neked van már mestered? Te tanítható vagy? Jó mester válna belőled? Mennyire van meg benned a hajlandóság új dolgok elsajátítása iránt?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése