2014. június 12., csütörtök

A legerősebb erő


Ez az egyik legnehezebb téma,amiről eddig írtam.Talán azért, mert annyira megfoghatatlan,és elmondani nem is lehet igazán...csak érezni.
Vajon mi lehet ez a legerősebb és legősibb erő? A szeretet. Minden ebből ered. Minden. Az egész világmindenség. A leghétköznapibb dolgoktól a legünnepélyesebbekig. Minden amit az ember alkotott szeretetből hozta létre,mert ha nem szerette volna csinálni azt, amit csinált akkor most nem lenne. Gondoljunk csak bele, ha például Edison nem szerette volna a fizikát és az elektromosságot, sosem lett volna villanykörte.A szeretet nem tétlen!Cselekszik, bármilyen megnyílvánulásáról legyen is szó.
A szeretet elfogadóbb,mint bármelyik más érzés a világon, mert ha szeretünk valakit, olyan nagyon igazán akkor nem számítanak a hibái vagy az idegesítő szokásai sem. A szeretet alkalmazkodik, nem változtat erőszakkal. A szeretet szabaddá tesz. Felszabadító érzés, igazán szabaddá tesz!
Forrás, amely nem apad ki. Erőt ad a lelkednek, állóképességet a tudatnak. Legyőzhetetlen! Ha van benned szeretet akkor a rossz dolgok elkerülnek, lepattannak rólad.
A szeretet ragályos, egy mosollyal bárkire rá tudod szabadítani, át tudod adni. Lehet ettől lesz valakinek éppen jó napja, mert rámosolyogtál.
A szeretet nem vár el semmit cserébe, hiszen te már jól érzed magad tőle és nem számít, hogy nem kapsz cserébe semmit! DE! A szeretet vonzza a hálát és a köszönetet, amitől nagyon jól fogd magad érezni. Jót tenni öröm teli érzés! Mindig lesznek hálás emberek, akik a nekik adott szereteted viszonozni fogják és visszaadnak belőle neked.




És egy kis érdekesség a végére:
Az ókori görögök ezeket felismerték,így nekik több szavuk is van a szeretetre mint sok más népnek. Öt szavuk van a szeretetre: sztorgé - rokoni vagy családi szeretet; fília - baráti szeretet; érosz - szerelemmel szeretni; xénia - vendéglátó szeretet; és az agapé - isteni szeretet.


Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése