2014. június 13., péntek

Válaszút


Amikor döntened kell két út között melyiket választod? A jól kitaposott utat vagy az alig jártat?
Úgy szól a mondás: "Járt utat járatlanért ne hagyj el!" És ha mindkettő járt út? Akkor melyiket választanád? Ahol mindenki, a tömegek járnak vagy azt, amelyiket csak néhányan választanak?
Tegyük fel, hogy látod kiírva a végcélt mindkettő fölött. A tömegeké felett ez van kiírva: " Kényelmes, átlagos élet. Jó állás és szociális juttatások." A ritkábban járt felé: " Izgalmas, nem átlagos élet. Állás és szociális juttatások nélkül."
Nos a döntés rajtad áll.

Egy valamit még el kell mondanom. Ahogyan ott állsz az útkereszteződésben van lehetőséged végig követni az utakat a szemeddel addig, amíg a fák sűrűje el nem takarja az utat. A jártabb így néz ki: könnyű sétagaloppnak ígérkezik. A járatlanabb: kőkemény hegymászással kecsegtet. A legtöbben a kényelmeset választják, mert azt gondolják, az könnyű lesz... azt sajnos nem látják, hogy az út feléig el sem érve elkezd emelkedni a sík terep... A másik úton rögtön hegymászással, nagyon meredeken kell menni, utána (az út feléig sem érve) viszont a hegyre felérve lankás lesz a terep. A két út egymáshoz képest széttart, így hogyha változtatni szeretnél megteheted, de érdemes minél hamarabb, mert minél többet teszel meg az egyiken annál nehezebb lesz átküzdeni magad a másikra. Itt nincsenek hidak, azon túl könnyű lenne átsétálni. Itt kicsi ösvények vannak, ahol nagy segítség lehet egy bozótvágó kés. Szerencsére a hegylábához érve vannak ledobva kötelek, amiken  fel tudsz mászni. Rajtad áll milyen gyorsan mászol fel, természetesen segítenek, akik már felértek, vagy már majdnem felértek. Elmondják, hogyan mássz. Természetesen vagy meg fogadod a tanácsot vagy nem, hanem úgy mászol ahogy te gondolod... nem biztos, hogy úgy működni fog a dolog.


Mondd te kire hallgatsz? Aki már profi vagy az amatőrökre, akik kontárkodnak és osztják az észt? Melyik utat választod? A kényelmeset, vagy a keményet? Ahol ellavírozhatsz egész életedben, ami olykor tele van stresszel vagy választod azt ami nehezebbnek tűnik, de a javadat hozza ki belőled? Érdemes ezen kicsit elmélázni? Mi lesz hosszútávon jobb NEKED?


Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése