2014. június 19., csütörtök

Tervezz, ne csak álmodj!


Érdekes dolgot olvastam... Sokan nem hisznek abban, hogy az álmaik megvalósulhatnak, nem hiszik el, hogy kívánságaikat egy felsőbb hatalom teljesíti. Azt gondolom, hogy igazuk van! Ha valaki megreked abban, hogy álmodik, álmodozik abból valóban nem sok minden fog megvalósulni. Fontos leszögezni ebben a témában, hogy ezeknél a módszereknél a leglényegesebb az, hogy legyenek kitűzött álmaid, céljaid. A relaxálás és a meditáció a céljaid fókuszálásában segít, nem pedig a megvalósulásukban. Ezután kell valami tervezetet készítened, hogy hogyan fogsz eljutni onnan ahol most vagy oda ahol lenni szeretnél. A fő mozgatója az egész dolognak a célok és álmok.


Érdemes egy lapot elővenni és ráírni az évszámot, ahol vagyunk és a másik végére pedig a tíz évvel későbbit. Aztán szépen felsorolni a most dolgait (család, otthon, egészség, stb. amit fontosnak tartasz) a másik évszám alá pedig, azt amiket szeretnél. Lehet lesznek változások, sőt kellenek is. A két végpont meg van, jöhet a terv. Mit kell neked azért tenned, hogy tíz év múlva (bármennyi idő intervallumban gondolkozhatsz, csak a példa kedvéért választottam tízet) ott tarts ahol szeretnél? Jobban élni? Egészségesebben? Nagyobb házban? Több pénzzel a bankkártyádon?
Még nem is említettem! Ezeknek ÁRa van, amit egyben kell ki/megfizetni! Nem biztos, hogy pénzben kell ezt mérni. Lehet lemondásokkal jár, kinek mi azt nem tudni. Csak tudd, hogy az álmaid megvalósításának áruházában nincs akció, kedvezmény! Ezt csak akkor tudod meg ha kész a terv és elindulsz a terv végrehajtásában, mert igen nem azért csinálunk terveket, hogy ne hajtsuk végre őket.
Elakadtál a tervrajz megalkotásában? Pár napig rágódsz rajta, aztán úgyis rájössz, hogy neked mi a jó, mit kell tenned, esetleg olyan dolgok fognak történni, eszedbe jutni, ami maga a megoldás lesz vagy ahhoz vezet el. Hidd el tudom miről beszélek!


Ha kész a terv és már a megvalósítás elkezdésének a küszöbén állsz készülj fel, hogy tanulni fogsz és itt nem arról van szó, hogy te nem akarsz, ha több szeretnél lenni ez elengedhetetlen, mert rá leszel kényszerítve. Ha valamit még sem teszel meg akkor az olyan sebességgel tér majd vissza problémaként, amire nem is számítasz. A tanulásnak és a nem tanulásnak is meg van az ára, csak nem mindegy ki fizet. Neked fizetnek vagy te fizetsz. Jusson eszedbe a tanulás befektetés. Tanulni fogsz és főleg magadról! Tudom ez unalmas már azoknak, akik napi szinten olvasnak, de az álmaid megvalósításában a legnagyobb gát TE magad vagy, ha legyőzöd önmagad senki nem állíthat meg! Te vagy a megoldás is, ha képes vagy pár, számodra kellemetlen dolgot megtenned, akkor már nyertél! Igen, ki kell lépni a komfort zónádból! :) Ha nem tudod mi az, akkor már nagyon érdekelhet, de szerintem sejted már és nem felejtettem el erről is fogok írni...


Természetesen lesz olyan (ezt is meg fogod tanulni) hogy a megvalósítás alatt újra kell tervezni, de azt ott fogod tudni már hogyan kell csinálni. Mindent előre nem tudsz megtanulni, itt a csinálom-tanulom fogja egymást váltani. Mindig azt fogod tanulni, ami az adott szituációhoz kell, az újratervezést is akkor fogod megtapasztalni, amikor arra szükséged lesz.

Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése