2014. július 14., hétfő

Őselemek 3. - Levegő

A harmadik őselem a levegő. Légies és könnyed. Körülvesz, átölel, hasonlóképp befogad, mint a víz, de úgy, hogy szinte észre sem veszed. Élteti a tüzet, de felkorbácsolja a vizet. Kitölti a rendelkezésére álló teret.
Éltet, nincs nélküle sem élet.


Ő is tud haragos lenni, tud tombolni, taszítani, felkapni és lecsapni. Változás és változtatás a lételeme. Tud olyankor simogatni is, lágyan elringatni. Jól esően felfrissíteni. A hang a levegő közege. Zenével is terjed az energiája például, ő így is tud a lelkünkre hatni. Láthatatlan, de attól még létezik. Képes szállítani hideget és meleget is, ugyanúgy mint a víz. 


Megfoghatatlan, légies, olykor művészi, de létező dolog. Lebegő, szárnyaló. Átereszt magán mindent, ami bejön az ki is megy. Olyan mint egy két végén lyukas cső. Gondolatinkat és rezgéseinket is közvetíti, ezáltal vonzódik hozzánk mindig az, amit épp közvetítünk -akár gondolati síkon is- a világ felé.


Ide tartozik a szabadság érzése is. A végtelenben való szárnyalás, ami örömmel tölt el.
A levegő minőségű emberek nehezen kötelezik el magukat, félnek a "rabláncoktól". Ők az igazi szabadságharcosok. Lázadók. Szeretik a változást, a gyökeres változást. Sokszor nagyok a hangulatváltozásaik egyik pillanatról a másikra, képtelenek egyszerre egy dolgot csinálni. Elkezdenek valamit, de nem mindig fejezik be. Hamar ráunnak dolgokra, pont azért, mert a változatosság annyira létkérdés náluk, mint a gyorsaság. Ha valami nem halad, nincs meg gyorsan, azonnal akkor az már nem is izgatja őket. Sok  mindenben kipróbálják magukat, így csélcsapnak tűnnek, de ha valami tényleg felkelti az érdeklődésüket, akkor azt véghez viszik, bármibe kerül is.


Összegezve a levegő az örök változás, szárnyalás a szabadság felé. Láthatatlanságával nem tűnik fel, viszont ott van. A lehetőségek folyamatos keresését is jelképezi ezáltal. Energiát tud adni magán keresztül, illetve közvetítő közegként működik. Gondolatainkat, vágyainkat is a levegőn keresztül küldjük el egy felsőbb hatalom felé. Érzéseink rezgésével pedig vonzzuk magunkhoz a hasonlót. Rezegjünk és érezzünk minél többet pozitívan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése