2014. július 13., vasárnap

Őselemek 2.- Tűz

A tűzről mi jut eszedbe? A tiszta elemi energia. Minden elpusztít, felemészt, de meleget és fényt is ad ugyanakkor. Perzsel, éget, fáj ha hozzáérsz, ha túl közel mész hozzá.
A tűz mint elemi erő, szintén elnyel, befogad, de át is változtat, mégpedig ahogyan ő akar. Nem olyan befogadó, mint a víz.


Az ember ezt is megszelídítette. Korán felismerte a kiaknázandó lehetőségeit. Az energiát hő formájában adja le, amit el tud égetni az hamuvá lesz és visszatér a körforgásba. Tűz csak akkor van, ha van mit égetnie, átalakítania, mindig valami nagy energia töltet hozza létre, ami már nem bír magával, robban, lángra kap! Belső feszültségünket is lehet tűzzel jellemezni. A szenvedély, a vágy is kapcsolható hozzá. A tűz tipikusan férfi minőséget jelent, gondoljunk Marsra a háború istenére. A tűz után mi marad? Semmi, csak lepusztultság, puszta, hamu és korom. Ebben is meg lehet találni a jót és a lehetőséget, az újjá teremtés  lehetőségét. Gondoljunk csak a hamvaiból újjá éledő Főnix madárra, ha már nem sok van hátra az életéből, egyszerűen lángra lobban és hamuvá ég, majd hamvaiból éled újjá. Belső energia nélkül ezt nem tudná megtenni.


A tűz minőségű emberek általában heves vérmérsékletűek, lobbanékonyak, önfejűek. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy más mit gondol róluk, nem szeretik véka alá rejteni a véleményüket , nem kerülik a konfliktust sem. Tanulhatnánk tőlük a tekintetben, hogy felmerik vállalni saját valójukat és elég hevesen meg is tudják magukat védeni. Általában a környezetük alkalmazkodik hozzájuk. Mindig zajlik körülöttük az élet, sosem unalmasak, felrázzák, pezsdítik a környezetüket. Dinamikus személyek. Van bennük élet!


Összefoglalva a tűz, ahol jelen van mindent fénnyel áraszt el. Maga a megtestesült energia, ami megmozdít, kimozdít valamerre. A dinamikája révén változásra késztet. Közelebb mész hozzá, hogy melegítsen vagy távolabb húzódsz, mert már éget?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése