2014. április 22., kedd

Hit


Ez az egy érzés viszi előre az embereket,mindenkor és mindennap. Ha ez nem lenne,nagyon le lennénk maradva a mosttól.
Volt már olyan érzésed, hogy nem tudod honnan, de biztos voltál valami olyan dologban vagy eseményben, -aminek a végkimenetele kétes volt- hogy az úgy fog végződni,ahogyan te szeretnéd?
Ezt nevezem hitnek. Amikor minden körülmény mindegy,de tudom,hogy mi hogyan lesz a lehető legjobb nekem és azt el is hiszem. Valószínűleg amiért elhiszem azért fog úgy történni, ahogyan szeretném. Ez egy kör... nem nevezném ördöginek, inkább angyalinak... :)

Az elmúlt napokban (már nem tudom hol) hallottam vagy olvastam, hogy nem is a vallás vagy a felekezeti hovatartozás a lényeg, hanem a hit.Minden vallás alapja a hit.Ha valakinek nincs hite akkor nagy gondban van,mert nem tud kimászni a negatív spirálból,nem tud pozitívan tekinteni a jövőre. A hit ad erőt mindenhez a mindennapokban.Az előrehaladást is elősegíti és azt hogyan legyen jobb napunk.Mindennap egy új lehetőség arra,hogy jobbá tegyük az életünket vagy az egész világot.

Természetesen a környezetünk is befolyásol minket. Ha valaki lehúzó, negatív környezetben van, akkor azt tudom tanácsolni gyorsan tűnjön el onnan, mert magukkal fogják rántani, vagy dugja be a fülét,hogy ne is hallja a rossz dolgokat. Mindig van kiút, van megoldás,minden helyzetből ki lehet hozni a legjobbat,még a legrosszabbakból is. Olyan társaságba kell mennünk akiknek van hite és hisznek egymásban is!

Te milyen emberek között vagy a legtöbbet? És van hited?Ha igen,milyen erős?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése