2014. október 6., hétfő

Könyvek hatalma

Nagyon sokat olvasok, regényeket, személyiségfejlesztő könyveket... Szinte minden műfajban, klasszikust, modernet, kortársat... romantikust, thrillert, krimit, kalandregényt, komédiát, drámát...
Minden könyv, amit elolvasok ad valamit. Van hogy egy érzést, van, hogy egész jól használható tudást és van, olyan könyv amelyik csak egy mondatot, de ez utóbbiért is hálás vagyok, hogy egyáltalán kapok valamit...
Olvastam e már pocsék könyvet? Igen, de azokra nem is nagyon emlékszem, de végig szoktam őket olvasni, mert lehet az utolsó mondat is tartogat számomra valamit. Igazából a rossz könyvek sem rosszak,mert edzésben tart, próbára teszi a koncentráló képességemet, képes vagyok e figyelni a sztorira... :)
Igazából, mindenki aki ír azt tisztelem, mert mióta a fejembe vettem, hogy írni fogok, azóta látom és érzem milyen nehéz is egy jó történetet megírni, leírni, úgy hogy nem legyen zagyvaság és érthető legyen az egész történet. El tudja képzelni az olvasó az egész kitalált világot. Magával ragadó legyen. A jó történet még nem is minden, a szereplők megformálása rengeteg agyalással jár, és jó emberismeret sem hátrány, ehhez pedig nem árt jó megfigyelőnek lenni.
Visszatérve, hogy miért jók a könyvek...elgondolkodtatnak, kiszélesítik a látóteret, más perspektívából mutatnak meg problémákat, dolgokat. Műveltséget adnak!
Amit pedig az egészből ki akarok hozni, hogy mivel saját gondolkodásra sarkallnak, ezért veszélyesek is. Minél szélesebb a látókörünk, annál jobban nem akarunk birkák lenni és követni a nyájat. Saját magunk szeretnénk a sorsunkat irányítani és megmutatni a többieknek is, hogy másként is lehet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése