2014. december 23., kedd

Karácsonyra, szeretettel!

Tévhitben élnek az emberek a Karácsony és a Karácsony ünnepkörét illetően. Hogy miért is, azt majd lejjebb leírom..
Mindenhol azt hallom, hogy: " a Karácsony a szeretet ünnepe..." Értem, hogy sokan ezt ünneplik, még sincs szeretet mindenhol. Éppen olvastam a Szeretetkönyvet (Müller Péter) és eszembe jutott, tovább gondoltam a sorait. Arról ír ahhoz, hogy táncoljunk együtt, ketten, mindkettőnknek kell tudnia magában táncolni, mert csak úgy leszünk képesek együtt is. Plusz még kell a zene.
Azt gondolom ezek után ahhoz, hogy te szeretni tudj magadat kell előbb szeretni. Ha nem szereted magad úgy ahogy vagy, akkor hogyan akarnál másnak adni abból, ami neked sincs, amit te sem birtokolsz??? A szeretet az egyik olyan dolog, ami ha nem a tiéd a másét nem adhatod oda senkinek. Ha viszont mindkettőtökben meg van ez a manapság már képességnek beillő érzés, akkor tudjátok egymást szeretni.
És mi a zene ebben a történetben? Te lelked dallama. És a másiké. Az egymás iránt érzett. egymásnak adott szeretetben válik egységes zenévé a dallamotok. Két dallam, egy zene.
Tudod a szeretet természetes érzés. Az, hogy belenézel a tükörbe - egész alakosba, amiben premier plánban látod magad - és elfogadod minden hibád és előnyöd és azt tudod mondani magadnak: "Szeretlek!"  És ez lehet önző dolognak tűnik, de addig hiába is várod a nagy Őt, amíg nem tudsz neki adni olyat amid nincs és fordítva is igaz. Szeresd magad, mert akkor más is fog szeretni, olyannak amilyen vagy. Senki sem tökéletes te sem és ő sem. Előbb csak fogadd el, aztán már könnyebb lesz szeretni is. Kinek akarsz hazudni? Magadnak? Másnak? Senkinek sem tudsz. A többi ember megérzi, lehet nincs tudatában ennek, de igen, megérzik, kiszagolják...
Visszatérve a Karácsonyhoz. Miért csak ilyenkor jut eszünkbe szeretni? Az év többi napján miért nem? Mármint ilyen intenzíven! Ha mindenki csak egy kicsit jobban szeretne mindennap talán jobb lenne a világ...
És a Karácsony nem is igazán a szeretet ünnepe elsősorban, hanem Jézus Krisztus születéséé. Természetesen kapcsolódik a szeretet hozzá, hiszen születik egy kisded. Tudod miért?
Mert úgy szerette/szereti Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte!

Áldott Karácsonyt Neked és Családodnak! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése