2015. április 27., hétfő

Hozott anyag



Mindenki hozott otthonról jó és rossz tulajdonságokat. Itt az öröklött dolgokra gondolok, de mégsem. Nem tudom érted e, amit mondani akarok. Olyan tulajdonságokról beszélek, amelyek nehezen megváltoztathatóak, mert mélyen a családban, az ősökben gyökerezik az eredete. Mindannyian a hozott anyaggal dolgozunk és azzal gazdálkodunk, legalábbis próbálunk élni, túlélni, ki hogy.
Hiszem, hogy amit a szülők elrontottak vagy nem jól csináltak az életükben, azt a gyerekeik látták és viszik tovább vagy változtathatnak is rajta! Láttad gyerekként a szüleidet, mit és hol rontják el, de csak felnőttként esik le, hogy te nem akarod azokat a hibákat elkövetni, te kijavítanád. Sőt sokszor rájössz, hogy nem mindig ők a hibásak, hanem a körülmények áldozatai, mégis kihozták a maximumot belőle, amit tudtak.
Ezek a hozott hajlamok és tulajdonságok, amelyek generációról generációra, apáról fiára, anyáról lányára öröklődik. Halmozódnak és jellemvonássá alakulnak e hozott tulajdonságok, tulajdonná válnak és blokkokat alakíthatnak ki egy-egy életút során. Ezeket fel/meg kell oldani, mert nem lehet ezektől élni, persze vannak jó és hasznos hozott dolgok, amelyek inkább felszabadítanak és egyensúlyba hoznak. Ezek a blokkok nehézségtől függően oldhatóak, akár egyedül - ezek feloldása mindenképp komfort zónán kívül valósulhat meg - és akár segítséggel is. Vannak ezekre ma már egész jó módszerek.
Ha úgy érzed, hogy nagy kihívás lenne legyőzni a benned lévő hozott, akadályozó tulajdonságot, amely félelemmel tölt el, akkor mindenképp előbb keress magadban válaszokat.
Mi az oka, hogy félsz azt meg tenni? Mi a legrosszabb, ami történhet veled, ha lépsz? Mit kell tenned, annak érdekében, hogy le tudd győzni teljesen? Mindenképp cselekvéssel győzhetőek le ezek a félelmet generáló tényezők. Tudod sok olyan dolgot meg kell tennünk, következetesen, amit nem és nagyon nem szeretünk, de van más választásunk, ha jobbat akarunk?!
Ezt tartsd észben: "Merni tudó szíveké a világ és a jövő!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése