2015. december 1., kedd

Évvégi számvetés

Foto:HeavenMan
Jön az év vége és jön az új év! Ilyenkor kicsit át szoktuk értékelni az elmúlt hónapokat, számba vesszük mi történt velünk idén, esetleg próbálunk új lendületet venni az új évhez.
Egy fantasztikus előadáson voltam vasárnap délután! Egyszerre motivált, inspirált, tanított, lelket öntött belém, új lendületet adott, hitet és reményt magamban. Kicsit közelebb kerültem újra magamhoz és tettem egy lépést az álmaim felé. :)
Végig az volt az érzésem, hogy az előadó (akit egyébként kivételes embernek tartok, mert minden szava igaz, van, hogy fáj, de attól igaz!) nekem/rólam beszél. Minden téren: család és munka terén is. Nagyon ritka, hogy ennyire "elkapják" az embert a színpadon elhangzott szavak.



Mindannyiunknak ugyanaz a baja. Tudtad? Ha van egy célod akkor fent összefognak érted, de előbb jól próbára tesznek mennyire erős az elhatározásod és mennyire hiszed el magadról, hogy képes vagy rá! (Tudod mint Luke, lásd az előző bejegyzést: Luke Skywalker legnagyobb baja)
Az a legnagyobb bajunk, hogy sokszor képtelenek vagyunk hinni magunkban. Képtelenek vagyunk elképzelni, hogy elérhetünk bármit, amit szeretnénk, csak sokszor könnyebb igába hajtanunk a fejünket és rabszolgamód dolgozni valaki másnak az álmaiért. Ja, hogy te úgy gondolod, hogy nem a főnöködnek dolgozol? Akkor vedd számba a következőket: 

  1. Annyit keresel amennyit megérdemelsz vagy annyit amennyit szeretnél? Ez mire elég? Mennyit dolgozol érte? Szerinted az időd többet ér?
  2. Ha megszűnik az állásod miből fogsz élni? Van vésztartalékod? És az meddig elég?
  3. Ha megtehetnéd mivel töltenéd a szabadidőd? Bemennél dolgozni vagy esetleg a hobbidban élnéd ki magad?
  4. Végig gondoltad már, hogy azzal a munkával, amit végzel hol fogsz tartani 5-10 év múlva? (Elárulom:ott, amilyen emberekkel veszed magad körül!!!Az ő átlaguk leszel!) Ott, ahol szeretnél tartani? Azok a kollégáid, akik nyugdíj előtt állnak milyenek? Egyáltalán vannak ilyen munkatársaid?
Kérlek légy őszinte magadhoz és őszintén válaszolj magadban magadnak! Tényleg olyan rózsás a helyzeted, mint amit mutatsz vagy sokkal rosszabb, esetleg tényleg elégedett vagy, akkor a nagyon kevesek egyike vagy!
Remélem fel tudtalak kicsit piszkálni, hogy ne legyél olyan nyugodtan a saját állóvizedben, amelyet... (aki kíváncsi a mondat folytatására, annak szívesen megírom privátban :) )

Jó gondolkodást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése