2014. szeptember 8., hétfő

Slowly driftin' - Lassan sodródni

Te tudod mit akarsz? Ha igen, merre tartasz? Jó felé? Vagy csak sodródsz? Sodródsz az árral és megrántod a vállaid, hogy majd lesz valahogy? Hagyod magad kitenni a hullámok kényének kedvének?
Ha pedig nem ilyen vagy, hanem céltudatos, akkor biztos ismersz ilyen sodródókat. Azok az emberek akiknek mindegy merre mennek, hová tartanak. Ők nem viszik sokra az életben, a sikeres emberek által otthagyott maradékokon civakodnak, már ha van erejük hozzá. A sikeres emberek által ott hagyott morzsák jelentik nekik a mindent, pedig ha másképp gondolkodnának ők is lehetnének sikeresek.
Lassan sodródni... végig az életen egy életen át. Nem tudom kinek cél ez...ez csak a túlélésről és nem az élésről szól. Az élet úgy gondolom több, mint holmi lebegés és hullámoknak kitett szétfolyt massza, amiből egyszer csak talán lesz majd valami. Több, mint várni, hogy hol tesz le majd a "víz", hol vet partra, ahol megint és ismét új dolgokhoz kell alkalmazkodni...Ez sokkal fárasztóbb, mint folyamatosan a céljaidra és az álmaidra való belső figyelés. Sokkal kellemesebb a saját dolgaidra koncentrálni, mint várni és nem csinálni semmit. A semmire való "gondolás" kimerítő, hosszadalmas és haszontalan, mindenkinek, főleg a sodródóknak.
Fókuszálj, csak így van értelme mindennek, aztán kapj el olyan erős hullámot, ami tudod, hogy arra visz amerre te akarod, hogy vigyen. Kapd el és vitesd el magad, ahová szeretnéd. Parancsolj neki te, nem pedig fordítva legyen!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése