2014. szeptember 10., szerda

Van akinek sikerül, van akinek nem...

Sokat gondolkodtam mostanában miért van az, hogy egyesek sikeresebbek másoknál. Van pár dolog amiben különböznek a sikeres és sikertelen emberek. Összegyűjtöttem őket.
Azok az emberek, akiknek pontos és meghatározott céljuk van mindig sikeresebbek. Ha ehhez még jön egy terv és egy hit, akkor biztos, hogy végig is viszik azt, amit elterveztek. Tudjátok ne sodródjunk!
A sikeres ember, tudja úgy befolyásolni (nem manipulálni!!!) az embereket, hogy segítsenek neki a terv végrehajtásában, ami az álmaihoz elvezeti. Te kinek az álmaiért dolgozol a sajátodért vagy máséért?
Előbb gondolkodik és aztán beszél, nem fordítva! Így sokkal kiegyensúlyozottabbnak hat, mint mások. Megfontolja mit akar mondani. Ez sok kellemetlen szituációtól menti meg.
A sikeres ember úgy alkot véleményt bármiről is, miután tájékozódott és van némi fogalma arról a dologról. Nem kontárkodik.
A jó időbeosztás is sarkalatos pont, de ugyanígy be kell tudni osztani a jövedelmet és meg kell fontolni a kiadásaidat is. Mire és mennyit!
Aki sikeres akar lenni, szerezzen őszinte barátokat! Érdeklődjön őszintén mások iránt, főleg azok iránt, akikkel valamilyen lelki közösséget érez. Tegyük rendben a kapcsolatainkat!
Mindenkivel toleráns és elfogulatlan. Nincsenek előítéletei, nem bíráskodik. Nem tudhatjuk kiben milyen rejtett tálentumok vannak!
Lépést tart a korral! Tájékozott nemcsak a személyes környezetében van képben, hanem a világ dolgaival is.
Pozitív életszemlélet! Ez talán a legfontosabb. A rossz dolgokból is tud tanulni és végül a jót látja meg benne. Nincs reménytelen helyzet, mindig van kiút és fény az alagút végén, még ha nem is azt érezzük.
Sokkal többet tesz mint, amit ígér. Jót tesz másokkal. Szeretettel és hálával fordul az emberek és a világ felé.
Szerintem ezek csak alapkövek ebben a témában, de tudjuk, ha nem jó az alap, összedől a ház, még a falakat sem biztos, hogy megtartja.


2 megjegyzés: