2015. január 19., hétfő

Újratervezés

Ismét Újhold lesz, holnap. Tudjátok ilyenkor érdemes elengedni, ami már teher inkább, nem felemel, hanem lehúz. Aki nem hisz benne, annak is érdemes néha leülnie és átgondolnia mit szeretne és mi az amit nem. Érdemes listát is készíteni. Ezekről már mind írtam korábban.
Itt olvashatjátok: Listaírás meg itt: Teremtés

Nem annyira szeretnék most ezekről írni. Inkább arról szeretnék, hogy ezekbe a szürke hétköznapokba, hogyan lehetne valamilyen új lendületet vinni. Ilyenkor az embernek kedve sincs kikelni az ágyból, nem hogy még dolgozni is. Ezért érdemes tényleg átgondolni, hogy mégis mit szeretnénk.
Mindenkinek jön egy pont az életében, amikor úgy érzi dolgokat, embereket, tárgyakat, eseményeket el kell engednie, mert már nem azt kapja tőlük, ami épít. Már nincs olyan amit hasznosíthatna belőle.
Ami nem kell azt ki kell dobni, könyörtelenül, mert OK, hogy már nem épít, de egy idő után csak lom lesz és elrontja az összképet, zavarni fog és ezáltal rombolni is. Ja hogy érzelmileg kötődsz hozzá? Akkor búcsúzz el tőle, köszönd meg neki, hogy idáig "szolgált", "tanított", és megtanultad amit kellett általa, de már nem veszed hasznát. Az a valami már nem a javadat szolgálja. Értsd meg! Ha gyorsan cselekszel lehet jobban fog fájni, de rövidebb ideig, mint a ragtapasz eltávolítása... Nem érdemes húzni, nyúzni, tovább is tart és tovább is fáj, plusz nyoma is marad.
Erről húzás-halasztásról mindig az jut eszembe, hogy ha valaki nem cselekszik gyorsan akkor az a valami elvadul, elburjánzik és egy mutáns izé lesz belőle, amivel már tényleg nem tud mit kezdeni az ember, csak legfeljebb beleőrül. Igen, ez a rossz szokásokra is igaz. Például ha valaki sokat beszél (mint pl.: én ), nagyon nehéz megállnia, hogy nem kell mindent kimondania, elég ha csak gondolja és megtartja magának a véleményét. Ne szólj szám, nem fáj fejem! és nemcsak ilyen rossz szokások vannak. Te ismered magad és tudod miről kellene leszoknod.
Ez az Újhold most például tökéletes lesz arra, hogy az elkövetkező 4 hétig gyakorold a rossz jóra cserélését, javítását és újratervezését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése