2015. március 6., péntek

Amikor megrekedsz!

Azt tapasztalom, hogy amikor elindulunk a személyiség fejlődés útján az elején nagyon gyorsan haladunk, de egy idő után eljön a megtorpanás ideje, amit megrekedésnek szoktak nevezni. Ezzel nincs semmi baj. Akkor van baj, ha nem alkalmazod tovább a tanultakat, mert úgy érzed, már nem lehet tovább fejlődnöd. Ne tedd! Az élet bármelyik területén lehet így érezni. Belefásultság, beleunás, megrekedés egy szinten. Mindig fejlődsz, még akkor ha úgy érzed nem. Ehhez csak azt kell tenned, amit az elejétől kezdve próbálsz elsajátítani vagy már esetleg elsajátítottad. A jó szokásokat ne add fel! Tényleg, elgondolkodtál már azon, hogy miért könnyebb feladni a jó szokásokat a rosszaktól? Szerintem azért, mert a rossz szokásaink valahogy a komfort zónánkon belülre esik, a tespedettség állapotába, a jók pedig egyszerűen nagyobb erőfeszítést igényelnek.
Meddig tart a megtorpanás a személyiség fejlődésben? Nem tudom, ez mindenkinél más időintervallum. Lehet napokig, lehet hetekig, de lehet évekig is. Egyén függő. Amikor megrekedsz akkor jöhetnek események, amelyek jók vagy rosszak teljesen mindegy. A tudat magasabb szintjén, ezt nekem is nehéz volt megértenem, nincsenek negatív vagy pozitív történések, csak események. Minden érted van, a te fejlődésed érdekében történik. 
Ha úgy gondolod hibáztál, vagy rossz dolgok történnek veled az azért van, mert meg kell tanulnod az adott élethelyzetben megoldanod azt és tanulnod kell belőle. Tesztel az élet/sors/karma, hogy mit tanultál eddig a pontig. Általában olyan dolgok történnek veled, amelyeket már megtanultál kezelni, csak a sors fintora kíváncsi rá, hogy megtartod e az (pozitív) életszemléleted, perspektívád.
Amikor valami történik veled, akkor is próbálj szeretetteljes lenni, mert ahogyan a mondás is tartja: "Amit gondoltál tegnap magadról, az leszel holnap!" A másik pedig, amit a napokban olvastam: "Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét!"
Néha persze nem egyszerű azt gondolod, de pedig igen, csak nyugodtan gondold át mi, miért történt és aztán kezdj el megoldás alternatívákon gondolkodni. Semmi dolgod nincs, csak az ha hibázol akkor tanulj belőle, és ez a tanulás folyamatos. A fejlődés nem áll meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése