2015. március 13., péntek

Légy önmagad!

Sokan nem tudjátok rólam, hogy nagy szájú vagyok. Csak azért nem, mert mindig megpróbálok szocializáltnak mutatkozni, úgymond szociofilnek... na jó ezt most találtam ki... :D
Ez úgy kapcsolódik ahhoz a témához, amiről most szó lesz, hogyha elkezdek bedühödni, akkor rögtön nem tudom fékezni a nyelvem, elég keményen beszólok/beszólogatok és nem igazán érdekel ilyenkor ki mit gondol. Minél dühösebb vagyok, annál inkább önmagam.
Te milyen kezdesz lenni, ha feldühítenek? Megfigyelted már magad ilyenkor?
Jó mondjuk nekem van egy rögeszmés énem, és a szociopata teszten is 50% körüli eredmény jött ki, ez csupán annyit jelent, hogy labilis a lelki állapotom és sokban függ a viselkedésem az engem körülvevők beállítottságától.
Ezt a "fantasztikus" tulajdonságomat úgy tudom a magam javára fordítani, hogy mindig mindenki tudja hányadán áll velem. Önmagamat adom és így a konfliktusok nagy részét el is kerülöm. Ha mindig azon rágódsz, hogy mire hogyan reagálj, akkor tegyél egy próbát. Egy napig csak is az igazat mondd és legyél önmagad! Ha esetleg nem akarsz mást megbántani akkor inkább ne szólj egy szót sem.
Legyél önmagad, mert akkor az életed is könnyebb lesz és őszinték lesznek a kapcsolataid, plusz olyanok fognak az életedben maradni, akik biztosan a személyiséged miatt fognak szeretni nem pedig valami kitalált álarc miatt.
Legyél önmagad, mert a saját életed könnyíted meg és ne hazudj, mert az tényleg megkavarja az (...) életed és csak felesleges bonyodalmakat szül, ami igen kellemetlen is tud lenni.
Itt a hétvége, gondolkodj el ha még önmagadat keresed. Ehhez ajánlok két tesztet, mindkettő ingyenesen letölthető.

1. Személyiség teszt
2. Szeretetnyelv teszt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése