2014. május 15., csütörtök

Alkalmazkodás mestere


Az a tapasztalatom,hogy nagyon sokan képtelenek vagyunk alkalmazkodni a többiekhez, pedig elengedhetetlen az élethez.A mai világ olyan gyorsan változik, hogy tényleg nem könnyű megszokni,hozzá szokni dolgokhoz.Nehéz. DE!!!Bennünk van a képesség.Képesek vagyunk rá.Ha mégsem akkor a körülmények fognak rákényszeríteni.Mik is ezek a körülmények?A folyamatosan fejlődő technika, a közlekedés, a kütyük,stb. A legnehezebb körülmények, pedig az emberek.Igen a többiek, az embertársaink.Egymáshoz a legnehezebb alkalmazkodnunk,de muszáj.Máshogy nem tudnánk dűlőre jutni semmiben, sem egymással.Persze mindenki úgy érzi a maga részéről hogy mindig ő alkalmazkodik,mindig ő enged.Nem biztos hogy így van...lehet ő addig ment el ameddig tudott és a másik is.És persze ettől mindketten úgy érzik hogy csak ők tettek valamit. Természetesen van olyan is hogy valaki képtelen engedni,alkalmazkodni, és ezt nem a többiek fogják idővel "megszívni" hanem ő maga.Egyszer emberére fog akadni, sok konfliktusa lesz, addig amíg be nem látja hol hibázott és miképp kell a jövőben cselekednie.




Az alkalmazkodáshoz elengedhetetlen tulajdonság a tolerancia,a türelem.Türelem másokkal szemben és magunkkal szemben is.Hagyni kell időt magunknak a változásra és az alkalmazkodásra.Hagyni kell, meg tudojuk szokni az új dolgokat. Az alkalmazkodás és a változás kéz a kézben járnak egymással.
Az alaklmazkodást sokan utánzásként értelmezik,de nem az. Saját stílusunkban és személyiségünkhöz mérten kell csinálni,a saját tempónkban. Ne másokat koppintsunk,persze a jó szokásokat (ezekről is fogok írni) nyugodtan másoljuk,de konvertáljuk át a saját személyiségünkre. Így már nem is olyan könnyű,igaz? :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése