2014. május 15., csütörtök

Siker szokások

Az alkalmazkodás kapcsán felmerült bennem,hogy vannak jó szokások amiket nyugodtan átvehetünk nálunk sikeresebb emberektől,mert ezek olyan szokások,hogyha beépítjük a mindennapjainkba akkor minket is sikeressé tehetnek.

 1.Taníthatóság

Legyél tanítható és legyél rá hajlandó!Szerintem ez az egyik legfontosabb ha valaki sikeres akar lenni és/vagy maradni a mai világban.Az élet minden területén tanulni kell ma már.Nyitott szemmel járni.Új dolgokat megtanulni és elsajátítani gyakorlatban! Just do it!-Csak csináld!-ahogyan a reklám is mondja és nem csak ő, hanem ha hiszitek, ha nem Szentgyörgyi Albertnek is az volt a véleménye, hogy előbb gyakorltaban kell csinálni a dolgokat és közben/utána elméletben is tanulni.



2. Halgass és/vagy nézz pozitív dolgokat

Szerinted az amit mindennap a hírekben látsz mennyire befolyásolja az életszemléleted?Poziitívvá vagy negatívvá tesz?Legyen az tv vagy újság.Az egyik legangyobb negítvan befolyásoló tényező a média,éppen ezért érdemes vagy ki- vagy átkapcsolni.
Ha elkezdesz neked tetsző zenét hallgatni vagy műsort nézni,ami feltölt és ad valami pluszt az értékrendedhez akkor hidd el,hogy a gondolataid is átrendeződnek jó, pozitív irányba.
Napi rutinban hallgass vagy nézz legalább egy óra olyan műsort, ami hitet ad és pozitív dolgokon gondolkodtat el.Olvass legalább negyed órát naponta,ami fejleszti a látóköröd,személyiséged.

3. Környezet

Belegondoltál már abba, hogy kikkel töltesz sok időt? Ha olyan emberekkel akik folyamatosan borúsan látják a világot,akkor ne csodálkozz a hozzáállásodon. Menj olyanok közé akik többre vágynak és ezen gondolkodnak is. Menekülj a pesszimisták közül.Menj optimista, életignelő emberek közé, ahol jó a hangulat.Ott te is jobban elengeded magad, és ne foglalkozz azzal mit mond a negatív környezeted,mert elég furának fognak gondolni, és észre fogják venni a változásokat rajtad,próbálnak majd visszahúzni,de ne hagyd magad!



4. Tanulj a hibáidból!

Emberek vagyunk,hibázunk olykor.Nem baj!!!Legközelebb már nem fogunk. Sokan azért nem sikeresek,mert félnek a hibáktól.Nekem is meg kellett tanulnom,van hogy eltolok dolgokat,de helyrehozhatók. A hibázástól való félelemtől leszünk stresszesek és szorongók.És ebből kifolyólag a kudarcoktól is tartani fogunk,de ha felkészülünk rá akkor hamarabb túl tudjuk tenni magunkat rajta és tisztábban átgondolva nem kudarcot vallunk visszanézve,hanem tanulunk és ezáétal leszünk taníthatóak!

5. Fókuszálj!

Legyen célod!Mi az amire a legjobban vágysz? Gondolj arra,minél többet és kovácsolj tervet a megvalósítására,azután pedig menj és cselekedj!Miközben csinálod be fogod vonzani a megfelelő eszközöket és embereket,amik és akik a segítségedre leszenek!
Azért arra figyelj, hogy az álmod reális legyen!Még jobb ha az nagy cél érdekében pici célokat is kitűzöl,meg sok kicsi sokra megy!Mindennap csinálj valamit a célod érdekében.




6. Lelkiállóképesség

Nagyon fontos, hogy kitartó légy!Ne add fel az első buktatónál.Harcolj!Harcolj magadért, az álmodért.Ha nem jutsz be az ajtón,mász vissza az ablakon!Zaklasson fel az álmod,annyira hogy folytatni tudd a harcot érte!Azt se engedd, hogy mások lebeszéljenek,nem az ő életükről van szó,hanem a tiedről. A csekket sem fizeti ki más helyetted, akkor milyen alapon szól bele,hogy mihez kezdj az életeddel?!

7. Használd a titkot!

Biztosan hallottál már a vonzás törvényéről.Ha nem akkor kutakodj egy kicsit az interneten! Hasonló a hasonlót vonza.Mágnesek vagyunk,különböző rezgéssel. Ideje,hogy olyan dolgok járjanak a fejedben, amiket szeretsz vagy szeretnél.Ha a jó dolgokkal foglalkozol akkor azokat vonzod be,ha rosszak a gondolataid akkor azokat.Ennyire egyszerű.Ha pedig a vágyott dolgokat leírod- legyen az tárgy vagy akár személy- és el is képzeled napi rendszerességgel (pl. reggel mielőtt kimászol az ágyból) akkor hidd el szuper napod lesz és ki tudja,lehet megvalósul.


Mindennap egy új lap az életünk könyvében, mi írjuk, írjuk tele szép és jó dolgokkal!Kalandra fel! :)



Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése