2014. november 24., hétfő

Nem tudsz hibázni

A mai bejegyzés a heti idézetre fog hajazni. Amikor megláttam ezt az idézetet elgondolkoztatott.
Ha nincs olyan, hogy negatív esemény, akkor miért vagyunk sokszor annyira borúlátóak? Miért van az, hogy rögtön a legrosszabb végkimenetelek jutnak eszünkbe egy-egy esemény vagy döntés kapcsán?
Azt gondolom, hogyha kicsit jobban elkezdem boncolgatni ezt a témát a heti idézet fényében-"A tudat magasabb szintjén nem léteznek negatív események." - akkor csak az jut az eszembe, hogy minden értünk és csakis értük történik. Azért, hogy többek, tapasztaltabbak, bölcsebbek legyünk. Úgymond, minden a mi javunkat szolgálja, még az is ami esetleg jobban fáj, mint más negatívnak tartott esemény.
Az idézet alapján, tehát nincs olyan, hogy rossz döntés, rossz válasz, rossz kérdés. Akármelyik irányba is induljunk el mind a mi javunkra fog válni. Nem tudunk hibázni. Mi a hiba? A hibát mindig valami rossz dolognak gondoljuk, valami olyasminek, amit nem szabad elkövetnünk, el kell kerüljünk, pedig azokból tanulhatunk. Ha egyszer hibázunk és tanulunk belőle, akkor legközelebb már nem fogjuk elkövetni. Igazából ha hibázunk sem hibázunk, mert később mindenképp profitálhatunk belőle.
Mostanában már nem úgy gondolok azokra a dolgokra, amelyek újak és meg kell tanuljam őket, mint rossz szokások, amiket a lelkem megerőszakolásával követek el magam ellen, hanem mint új tapasztalatok tárháza. Persze nem mindig úgy sikerül, mint ahogyan szeretném, de nem kudarcként élem meg, hanem egyfajta tudás szerzésnek, ami ahhoz kell, hogy azzá váljak amivé kell, hogy váljak.



Ha tetszett a bejegyzés like-old és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Facebook közösségünkhöz, mert van, amit csak ott osztok meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése